IGC Advanced

Eenvoud


De uitgangspunten voor de nieuwe IGC Advanced zijn gebaseerd op het “blijvend” verbeteren van veiligheid. En dat op eenvoudige en zeer praktische wijze! Maar hoe kun je veiligheid verbeteren of zelfs controleren en garanderen? Wij hebben hier bij ASW goed over nagedacht en aan de hand van een aantal doelstellingen de IGC Advanced ontwikkeld.

Eenvoudig te installeren

Met 1 “steeksleutel en een schroevendraaier” is de IGC Advanced op het voertuig te monteren. Eenmaal bevestigd op het voertuig sluit u de voedingspanning, de aardhaspel en eventuele signaalgevers aan.

Het omdraaien van de aan/uitknop is de start. Via een intern diagnose scherm voert men datum en tijd in. Vervolgens “leest” men de voertuig capaciteit karakteristiek in, met behulp van een op locatie aangewezen aardpunt, waardoor de unieke afstelling tussen voertuig en aardpunt ontstaat. Geen handheld, geen computer, slechts het doorlopen van een menuscherm is voldoende. De IGC Advanced is nu klaar voor gebruik!

Eenvoudig in gebruik 

Na het aanbrengen van de aardklem op een aardpunt, is het omdraaien van de aan/uitknop voldoende om de aardpunt verificatie te laten plaatsvinden. De IGC Advanced doorloopt automatisch alle controles en geeft middels de groen/rode ledlamp de status weer.

“Live Kijken” naar het aardingsproces? 

De meeste gebruikers zullen niet meer willen “zien” dan de signaleringslamp op het front van de aardingskast. Toch biedt de IGC Advanced de mogelijkheid om, via een intern diagnose scherm, de procesvoortgang en aardpunt controle live te volgen. Hierbij is de IGC Advanced het eerste aardpunt controle apparaat dat daadwerkelijk laat “zien” wat er gebeurd!

Achteraf terugkijken?

De registratie van de laad & los periode vindt middels een logfile plaats. Deze is eenvoudig via USB te downloaden. Deze registratie maakt het mogelijk om achteraf terug te kijken naar de aarding tijdens de werkzaamheden waardoor een goed beeld ontstaat van de situatie op locatie.